de linkste site van Nederland
 1. Nazimars stuit op verzet

  Op zondag 17 september heeft Pegida, HoGeSa en andere neonazi’s ruim baan gekregen van de gemeente Enschede om te demonstreren. Naast de internationale aanwezige neonazi’s en hooligans mocht de neonaziband Kategorie C optreden op de demonstratie. Genoeg reden dus om naar Enschede af te reizen en een tegengeluid te geven.
 2. Alt-right VS en Nederland: dezelfde wolf in andere kleren

  De ´Unite the Right´ bijeenkomst van fascistische militanten, die uitliep in een dodelijke aanslag op de antifascist en socialist Heather Heyer, zou ons ook in Nederland wakker moeten schudden. De acties van politie, bestuurders en media laten zien dat antifascisten daar maar weinig bondgenoten hebben.
 3. Deliveroo-fietsers organiseren zich

  Donderdagavond kwamen meer dan 30 Deliveroo-bezorgers samen in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het overgaan van Deliveroo van loondienst naar stukloon betekende voor veel bezorgers de druppel die de emmer deed overlopen. Een paar maanden eerder legde het bedrijf de eis om een OR te vormen naast zich neer.
 4. Fipronil-schandaal: onze crisis, hun winst

  Medio juli is er fipronil aangetroffen bij leghennenbedrijven in Nederland. Dit zoveelste voedselschandaal bewijst dat neoliberaal kapitalisme onze gezondheid riskeert om winst te maken.
 5. Noord-Korea: spanning loopt op

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft met zijn uitspraken aan het Noord-Koreaanse adres de kans op oorlog vergroot. Begin augustus beloofde Trump te reageren met ‘fire and fury zoals de wereld nooit eerder heeft gezien’ op ‘volgende bedreigingen uit Noord-Korea’.
 6. Sint Maarten: de repressie na de ramp

  Woensdag 6 september raasde superorkaan Irma over Sint Maarten. De orkaan liet een ravage achter. Maar de getroffen bewoners worden geconfronteerd met vijandige media en een harde law-and-order respons.
 7. Woonwagenbewoners: een geschiedenis van vervolging

  Woonwagenbewoners horen bij de meest onderdrukte volkeren van Europa. Hun vervolging begon in een feodalisme in crisis. Maar het was het industrieel kapitalisme dat deze doorvoerde tot in het extreme.
 8. Advocaat Jelle Klaas: ‘Gemeentes gebruiken juridische mogelijkheden om woonwagenkampen kleiner te maken’

  Jelle Klaas is sociaal advocaat, en oprichter van het Public Interest Litigation Project (PILP ). Van daar uit ondersteunt hij de juridische strijd voor rechten voor woonwagenbewoners.
 9. Dieselgate: een smerig spel

  Na Volkswagen, Renault en Fiat is het nu de beurt aan PSA (het moederbedrijf van Peugeot en Citroën) om op heterdaad betrapt te worden in de eindeloze reeks van fraude met vervuiling door dieselmotoren.
 10. Laat ze veilig oversteken!

  ‘Alsjeblieft, alsjeblieft, niet de Libische politie’, bad een Nigeriaanse man op het moment dat de lichten van de reddingsboot in zicht kwamen. De man was met 140 anderen van de Libische kust vertrokken. Zijn relaas staat in A perfect storm: The failure of European policies in the Central Mediterranean, een recent rapport van Amnesty International.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook