aangepast campagnefilmpje van Geert Wilders

 1. Beast

  De Britse tv-regisseur Michael Pearce heeft met zijn speelfilmdebuut Beast een intrigerend psychologisch drama gemaakt over seriemoorden.
 2. Jeune femme

  De Franse regisseuse Léonor Serraille heeft met haar debuutfilm Jeune femme een scherp portret van een weerbarstige vrouw gemaakt.
 3. Erdogan splijt zelfs ‘Die Mannschaft’

  In de aanloop van het WK Voetbal hebben het Duits elftal en de fans te kampen met een fikse rel. Aanleiding is een fotosessie van twee spelers van Turkse komaf met Erdogan.
 4. privé strandje

  Met mijn blote voeten loop / ik over het jonge dikke gras / er doorheen loopt een oneindig / gemaaid pad
 5. Belgisch Film Festival 2018

  In de film 'Charlie en Hannah gaan uit' begeven twee jonge vrouwen zich in een knotsgekke fantasierijke wereld. De documentaire 'Enfants Du Hasard' gaat over scholieren met een integratie-achterstand.
 6. ‘Trump, bespreek mensenrechten met Kim’

  Komende week praten Donald Trump en Kim Jong-un over de denuclearisatie van Noord-Korea. Maar de Verenigde Naties (VN) en ngo's willen dat ook de mensenrechtensituatie ter sprake komt.
 7. ‘Staat moet gaten in de Sleepwet dichten’

  De Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv), die op 1 mei dit jaar is ingegaan, moet tijdelijk buiten werking gesteld worden. Eerst moeten noodzakelijke wijzigingen worden doorgevoerd.
 8. Azië grootste plastic vervuiler van oceanen

  Het meeste plastic afval in de oceanen is afkomstig vanuit Aziatische landen. India kondigt aan vanaf 2022 geen wegwerpplastic meer te zullen produceren.
 9. Amsterdam Spanish Film Festival 2018

  Tijdens het afgelopen Spaans filmfestival sprong de film Perfectos desconocidos van regisseur Álex de la Iglesia er bovenuit.
 10. Tentoonstelling verzetsgroep Weiße Rose

  Duitse verzetsgroep die tijdens de Tweede Wereldoorlog opriep tot geweldloos verzet tegen het naziregime van Hitler. Ze moesten hun heldendaden bekopen met de dood.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook