1. winter

  kale bomen met hun broos / uitziende langwerpige takjes staan / in de vrieskou / de winter duurt / mist hangt boven de grond / het pad waarop ik loop voelt glad
 2. Over ophef en ongelijkwaardigheid

  Hoewel we mooie termen als internationale samenwerking hebben bedacht, blijft ongelijkwaardigheid tussen donor en ontvanger de rode draad binnen ontwikkelingssamenwerking. Daarom moet je altijd extra beducht zijn voor excessen.
 3. Levenslang voor Turkse journalisten

  Een staatsrechtbank van de Turkse dictator Erdogan heeft zes journalisten tot levenslange celstraf veroordeeld wegens steun aan de vermeende staatsgreep in 2016.
 4. Greenpeace bezet boorplatform Schier

  Actievoerders hebben zich donderdag aan een poot van een boorplatform nabij Schiermonnikoog geposteerd. Greenpeace roept op om geen proefboringen naar gas te verrichten.
 5. The Insult

  Tijdens renovatiewerken van een appartementsgebouw in Beiroet leidt een lekke afvoerbuis tot een confrontatie tussen een Palestijn en een Libanees. Via de rechtbank wordt het een nationale kwestie.
 6. Staat gedaagd om uitbreiding vliegveld Beek

  Omwonenden van Maastricht Aachen Airport willen een einde aan de explosieve groei van vrachtvliegtuigen waarmee ze sinds eind 2017 opgescheept zitten. Ze sleepten de Staat vandaag voor de rechter.
 7. ‘Donorwet schendt recht op privacy’

  Stichting Privacy First roept de leden van de Eerste Kamer op tegen het voorstel van de Donorwet te stemmen die flagrant in strijd zou zijn met het recht op privacy en lichamelijke integriteit.
 8. Schier in rep en roer om proefboring

  Het Britse olieconcern Hansa Hydrocarbons wil vanaf vrijdag bij Schiermonnikoog een tweede proefboring naar gas uitvoeren. Het stuit onder de eilandbewoners op weerstand.
 9. Assie ger blert, dan blert ie ger

  Hek om het parlement en een maand lang niet voederen, dat brengt ze wel tot bedaren en nader tot elkaar. Nog beter, stem ze de Kamer uit!
 10. Daders bekladding JP Coen onbekend

  De recherche van het politiekorps in Hoorn heeft het onderzoek naar de persoon die in 2016 het standbeeld van JP Coen van een slogan voorzag, beëindigd wegens gebrek aan bewijs.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook