1. Senaat akkoord met opslag alle kentekens

  De politie mag gegevens van alle voertuigen die met een camera zijn vastgelegd vier weken bewaren. De Eerste Kamer ging dinsdag akkoord met het plan, Privacy First start een rechtszaak.
 2. IDFA 2017 | Trophy

  Verontrustende, schokkende, indringende en briljant gemaakte film over bedreigde wilde diersoorten in het zuiden van Afrika die ten prooi vallen aan de commerciële jacht.
 3. Greenpeace hekelt ‘greenwashing’ campagne van Coca-Cola

  Greenpeace heeft een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie over een misleidende reclamecampagne van Coca-Cola. De multinational zou ten onrechte suggereren dat hun plastic flessen geheel recyclebaar zijn.
 4. Friezen boycotten nieuw overlegorgaan Lelystad Airport

  Werkgroep Laagvliegroutes NEE blijft bij het besluit om niet deel te nemen aan een door de overheid nieuw ingesteld bewonersoverlegorgaan voor de uitbreiding van Lelystad Airport.
 5. IDFA 2017 | Yves’ Promise

  Intrigerend portret van een jonge Kameroener die zonder verblijfspapieren acht jaar lang kansloos rondzwerft in Spanje.
 6. Multilul van Oranje-Naussau, Bernhard jr.

  Ze kennen elkaar niet, maar Kasja Ollongren en Bernhard van Oranje-Nassau hebben als leden van de hoofdstedelijke elite veel met elkaar gemeen.
 7. orgelmuziek

  het orgel dreunt, kreunt, gooit indringende klanken / over mijn gebogen hoofd en trillende handen / de luide muziek met zijn lange uithalen bevrijden / mij van de drukte in mijn gedachten
 8. Warm onthaal voor de Sint in Amsterdam

  Verwelkomd door honderden kinderen stapte de inmiddels stokoude Sint Nicolaas, geholpen door tientallen Zwarte Pieten, zaterdagochtend aan wal in de Appelweg te Amsterdam.
 9. IDFA 2017 | Untitled

  Caleidoscopische documentaire van de Oostenrijkse filmmaker Michael Glawogger. Hij voert ons door de Balkan via Italië naar Noordwest-Afrika tot aan een kustplaats in Liberia.
 10. Afschaffing referendum niet referendabel?

  Het kabinet overweegt in het intrekkingsvoorstel voor afschaffing van het raadgevend referendum op te nemen dat de burgerij daar geen referendum over kan houden.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook