1. herfst

  een enkel blad de boom verlaten / weggerukt door regen en windvlagen / neergestreken op het verregend pad / de herfst staat voor de deur
 2. Oeuvreprijs voor Bruno Ganz op Film by the Sea

  Hij is op Film by the Sea in Vlissingen in vier films te zien, zoals in Der Untergang (2004), waarin hij de rol van Adolf Hitler speelt, en de tragikomedie The Party.
 3. Muziek | Anne Clark | Know

  Now all that is left / Is the saddest of songs / Now all I can try / Is to right all the wrongs
 4. Die göttliche Ordnung

  Regisseuse en scenariste Petra Volpe heeft een bezienswaardige tragikomedie gemaakt over de moeizame strijd begin jaren '70 voor het vrouwenkiesrecht in Zwitserland.
 5. Voorzitter Stop Awacs mishandeld door NAVO-militair

  Een Amerikaanse medewerker van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum heeft zondag de voorzitter van vereniging Stop Awacs fysiek belaagd. Beide mannen hebben aangifte gedaan van het voorval.
 6. Naast WA geilt ook Beatrix op radioactief afval

  Prinses Beatrix heeft het nieuwe opslaggebouw voor verarmd uranium van de Covra in Nieuwdorp geopend. Het gaat om een opslaggebouw voor verarmd uranium.
 7. Film by the Sea 2017

  Het Zeeuwse filmfestival besteedt veel aandacht aan de Franse cinema. Openingsfilm is Un Beau Soleil Intérieur van regisseuse Claire Denis. Verder aandacht voor het drama Petit Paysan en het ongemakkelijke Loving Pia.
 8. Vlaams slachthuis op slot na dierenmishandeling

  De Belgische minister Weyts heeft een slachthuis in het Vlaamse Izegem dinsdag gesloten. Een dag eerder toonde Animal Rights met videobeelden gruwelijke taferelen aan.
 9. Ach, het is maar verf…

  De voordeur van politicus Baudet (FvD) en diens buurvrouw in Amsterdam werd woensdagnacht door een onbekende (of onbekenden) besmeurd met verf.
 10. Demissionair kabinet pal achter Monsanto

  Het kabinet steunt een voorstel van de Europese Commissie om de omstreden onkruidverdelger glyfosaat nog eens tien jaar toe te laten. De PvdD dringt aan op een spoeddebat.

Glop Facebook agenda

Glop op Facebook