ravage-webzine

  1. Deze maand hield de Rwandese genocide-ontkenner Judi Rever lezingen in Vlaamse universiteiten, zonder een deskundig weerwoord. Hoe past dit binnen de academische principes van waarheid en eerlijkheid?
  2. De twee grootste uitschieters van het filmfestival voor de jeugd gaan over puberproblemen. Psychobitch en A Colony geven een interessante draai aan dit uitgemolken genre.
  3. 'We spoelden de mystiek, spiritualiteit en zingeving van het christendom weg om het modieuze mindfulness, afkomstig uit het boeddhisme, te omarmen.'
  4. De Britse politie heeft na twee actieweken van Extinction Rebellion al meer dan 1760 aanhoudingen verricht in Londen. De lokale autoriteiten hebben de acties verboden.
  5. Aanhangers van de Grijze Wolven hebben woensdagavond in Rotterdam een groep demonstrerende Koerden dusdanig geprovoceerd dat er vechtpartijen ontstonden.
  6. De stikstofberekeningen en -modellen zijn zo onzeker dat je er geen beleid op moet willen baseren. Dat zeggen verschillende wetenschappers en juridisch deskundigen die deelnamen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer.
  7. Binnen korte tijd kwamen wederom tienduizenden agrariërs bijeen op een bomvol Malieveld uit protest tegen het stikstofbeleid. Tientallen tractoren blokkeerden wegen in het centrum van Den Haag.
  8. Blikken zeggen meer dan woorden. Dat is het motto van dit prachtige Franse kostuumdrama over een ontluikende lesbische liefde in de 18e eeuw.
  9. Defensie gaat de gemeente Den Haag woensdag helpen met het afzetten van wegen, als een van de maatregelen voor het boerenprotest. Op cruciale punten wordt zwaar legermaterieel ingezet.
  10. Het nationale voetbalteam van Turkije is in opspraak geraakt door vrijdag na afloop van de wedstrijd tegen Albanië te salueren voor hun leger dat Noord-Syrië is binnengevallen. De UEFA stelt een onderzoek in.