Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

na de verkiezingen.

Dat mensen boos zijn is duidelijk, boos genoeg om op Thierry Baudet te stemmen. Wat er met hun stem gaat gebeuren is volstrekt onduidelijk. Forum voor Democratie is een nauwelijks uitgekristalliseerde partij. Wat ze in de provincie willen is volslagen onbekend. Het enige wat we weten is dat ze fel gekant zijn tegen de komst van windmolens en zonneparken, want ze ontkennen de klimaatverandering en daarmee spreken ze de wetenschap tegen. Hun gedrag lijkt op dat van een zware roker die met COPD naar de longarts gaat. De longarts raad hem aan te stoppen met roken. Hij doet dat niet, want het komt niet van het roken vind hij, hij vraagt het daarom een second opinion aan. Deze longarts zegt hetzelfde. Hij vraagt het ook aan een derde en vierde longarts die allemaal hetzelfde zeggen. De conclusie die hij trekt: "Longartsen zijn niet goed opgeleid en ondeskundig." Hij rookt dus gewoon door!
We kunnen wel afgeven op Forum voor Democratie, maar dat is alleen koren op hun molen. We kunnen beter de vraag stellen waarom stemden mensen op Forum voor Democratie Maurice de Hondt onderzocht welke krant Forum voor Democratie stemmers lezen. Forum voor Democratie stemmers lezen bij vooral de Telegraaf. Dat is nu net de enige krant die vol de klimaatverandering ontkent en mensen bang maakt voor de kosten en gevolgen van de klimaatmaatregelen. De berichtgeving van de Telegraaf schuurde nogal eens met de waarheid Het is dus niet Thierry Baudet die gewonnen heeft, maar de Telegraaf. Nu is de Telegraaf doende om alle tegenstand tegen Thierry Baudet op te kloppen. Ze horen en zien overal doodsbedreigingen in en fascistische beschuldigingen en leggen daar het vergrootglas op. Het begint met een onverstaanbaar filmpje waarvan de Telegraaf zegt Dat iemand zegt "’Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf" Ik heb het filmpje 4 of 5 keer beluisterd maar kan het er niet goed uithalen. De bron van het filmpje is niet onverdacht. Het zou niet verbazen als het in scene is gezet. De kop boven het verhaal Doodsbedreigingen tegen Baudet. Zo wordt dus een onduidelijk verhaal buitenproportioneel opgeblazen. Inmiddels door Rutte overgenomen met :"Premier Mark Rutte mengt zich hoogstpersoonlijk in de haatcampagne tegen Forum voor Democratie. Inmiddels is dus één anonieme onherkenbare vrouw die meeliep in een anti-discriminatie demonstratie, die jaarlijks plaatvind uitgegroeid tot een haatcampagne. Als je dat afzet tegen alle doodsbedreigingen aan links dan is deze reactie minstens disportioneel. De vele oproepen tot geweld door rechts worden voor het gemak vergeten. De oproepen tot verkrachting "Daar moet een piemel in", en de haatcampagne tegen moslims, waadoor daadwerkelijk slachtoffers zijn gevallen worden voor het gemak even vergeten.   Handig is een dergelijke leuze niet. Laten we kiezen voor een meer humorvolle en originele vormen om onze afkeuring te laten blijken. Nu loopt rechts er weer al een stel geslagen martelaren mee weg. Ze zien weerals links is weer aan het demoniseren, net als bij Pim,  straks ontvalt Thierry ons ook nog. Dus onthou je van dit soort gedrag en versterk ons eigen verhaal.


Om het Forum voor Democratie aan te pakken kunnen we duizenden argumenten aandragen. We kunnen de racismekaart trekken, maar de forum stemmers zijn niet racistisch, ook de fascismekaart klopt niet. Die komt als een boemerang terug hun stemmers zijn geen fascisten. Ze zijn ontevreden en banggemaakte burgers, die vrezen voor hun portemonnee, die het gevoel hebben dat ze door de regering Rutte tekort zijn gedaan. Als forum niets aan die ontevredenheid doet of kan doen, dan zijn ze hun stemmers zo kwijt. Het enige wat wij tegenover de huidige ontwikkelingen kunnen zetten is een positief verhaal. We kunnen laten zien dat de omslag naar een duurzame wereld zorgt voor meer werkgelegenheid, een leefbare aarde vooronze [klein]kinderen. We zullen hun angsten moeten wegnemen, niet alleen voor de klimaatkosten, maar ook voor de oplopende zorgkosten en oplopende energierekening en hun angst hun oude dag in armoede te moeten leven door stijgende kosten en een lager of geen pensioen.We moeten meer liefde en saamhorigheid en vrolijkheid en humor in de maatschappij brengen en samen met anderen vooral gewone mensen maar ook met onze vijanden de problemen oplossen. . Dat kan op grote en kleine schaal. Door ons eigen gedrag te veranderen, geen vlees eten, meer te fietsen en de buren te helpen en veel praten, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, een beetje gelukkig zijn met onze geliefden.


Telegraaf
De Telegraaf, die heeft zijn langste tijd gehad. Dat probleem lost zichzelf op. Forum kan wel de bouw van windmolens vertragen, maar niet de omvorming van de industrie. Als straks de industrie om is, dan gaan zij hun producten promoten. De Telegraaf is een commerciële krant; de eigenaren willen rendement zien. Vroeg of laat verschijnen er reclames voor duurzame producten. Daar wil de Telegraaf van mee snoepen. Dan gaan ze daar ook positiever over schrijven. En hun oplage daalt nu al met de dag. Het bereik onder jongeren is nihil. Hun internetversie is één grote wanhoopspoging om extra geld binnen te hengelen.


Regering
Forum zorgt er voor dat de huidige regering niet snel zal vallen. Nieuwe verkiezingen zijn schadelijk voor alle regeringspartijen. Verkiezingen zijn daarom niet in hun belang en komen er voorlopig dus niet. 

Selectieve verontwaardiging.

Veel mensen maken zich boos over de opgeklopte bedreigingen aan het adres van Thierry Baudet. Veel minder ophef was er toen Sylvana Simons werd bedreigd: "De man uitte zijn bedreigingen via Facebook Messenger. Hij schreef onder meer: ,,Je gaat d’r aan je gaat d’r aan! Dansend op je graf je gaat d’r aan!" en ,,Dood aan s. vieze cultuurhater". Simons viel de afgelopen jaren veelvuldig bedreigingen en scheldkanonnades via internet ten deel. Toen geen grote koppen in de Telegraaf. Op iedere slak wordt nu zout gelegd.

telegraaf 26-3-2019

Login om te antwoorden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Baudets verwees in zijn twintig minuten durende toespraak voortdurend naar de vaderlandse geschiedenis en westerse beschaving die volgens hem door universiteiten, journalisten en bestuurders wordt ondermijnd. Hij sprak van een ‘boreale wereld’, een idee wat staat voor de wens om Europa vooral blank te houden en vaak geassocieerd wordt met het fascistische gedachtegoed.Mussolini (Italiaanse fascistische leider, red.) gebruikte de term ook. De Franse politicus Jean-Marie Le Pen eveneens.

Die specifieke woordkeuze baart zorgen. ,,Ik geloof niet dat Baudet een fascist is en streeft naar een fascistische wereld zoals in de jaren twintig en dertig het geval was, maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen: waarom zegt hij dit nou? Waarom houdt hij er zulke enge rassentheorieën op na? Hij wil er iets mee zeggen. Baudet is echt niet stom, hij weet heus wel dat wat hij aanhaalt ook door omstreden politici als Le Pen is gezegd.”

Login om te antwoorden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hij denkt nu te kunnen aansturen op de val van de regering en nieuwe verkiezingen.Hij wil wel praten et de regering, maar dan moet eerst de klimaatwet van tafel. Helaas voor hem was het klimaat  De grote winnaar bij de verkiezingen  GroenLinks, Cu en Partij voor de Dieren boekten winst. De groene partijen hebben samen 22 zetels (D'66 GL CU PvdD) tegen 13 voor forum voor Demagogie. Dan kan forum wel een grote broek aan trekken, om vervolgens zieligte kunnen doen omdat ze hun zin niet krijgen. Maar groen heeft een overtuigende voorsprong. 

Login om te antwoorden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Geen feed gevonden

Publieke Tribune

Socialisme.nu

21 oktober 2019

En nog een WordPress site

Doorbraak.eu

21 oktober 2019

 • Grijze Wolven in Nederland: niet alleen oorlogshitsers maar ook vrijwillige stoottroepen van de Turkse staat
  20 oktober 2019

  Doorbraak.eu

  Heren in keurige pakken met stropdas, sommige glad geschoren, sommige met een nette getrimde baard en snor. Geen halve maan-vormige snorren, zoals je die in de jaren zeventig zag. Ze brengen zo nu en dan bezoek aan Nederlandse burgervaders, doen mee aan multiculturele buurtfeesten. Nodigen maar al te graag hun buurtgenoten uit, om te laten zien hoe gastvrij ze wel

 • 19 oktober, Amsterdam: demonstratie “steun democratie in Rojava” – LET OP: NIEUWE LOCATIE!
  18 oktober 2019

  Doorbraak.eu

  Afgelopen zaterdag demonstreerden in Den Haag enkele duizenden Koerden en linkse sympathisanten tegen de inval van het Turkse leger en haar moslimfundamentalistische huurlingen in het Noord-Syrische Rojava. Het democratische experiment daar dreigt kapot gemaakt te worden en de streek etnisch gezuiverd van Koerden. De regering Trump heeft net een ‘wapenstilstand’ afgekondigd, maar die is al inmiddels weer geschonden door het

 • Extinction Rebellion need to focus on the fact that climate displacement will largely impact communities of colour
  17 oktober 2019

  Doorbraak.eu

  In the Global North, communities of colour are also arguably in crisis. In the UK, people of colour are clustered in major cities such as London, Manchester and Leeds, all of which have recorded some of the worst smog levels in the country. Smaller communities of colour have formed in factory towns: Blackburn’s minority population is at 31% and Burnley’s

 • Environmental privilege: een introductie
  17 oktober 2019

  Doorbraak.eu

  Waar denk je aan als ik “klimaatverandering” zeg? 1. Oh nee, ik dacht dat dit een leuke middag zou worden! 2. Natuurrampen: zeespiegelstijging, extreme droogte, stormen! 3. Leugens, een hoax, niet door mensen veroorzaakt, op te lossen met technologie. 4. Individueel gedrag: recyclen, geen plastic tasjes meer, minder vliegen. 5. Activisme: Greta Thunberg, Extinction Rebellion. De richting waar je antwoorden

 • Neo-nazi’s in het leger
  17 oktober 2019

  Doorbraak.eu

  Opluchting in het Duitse leger. Het blijkt dat Stephan Balliet in de tijd dat hij diende in de Bundeswehr geen extreem-rechtse sympathieën vertoonde. Aldus de Militaire Dienst Contraspionage (MAD). Balliet, de neo-nazi die op 9 oktober in het Duitse Halle twee mensen vermoordde bij aanslagen op een synagoge en een döner-zaak, was dienstplichtig soldaat in 2010 en 2011, vlak voordat

Joop

 • Belgische school zet foto leerlinge niet op Facebook omdat ze hoofddoek draagt
  De Da Vinci Campus, een middelbare school in het Belgische Ronse, weigert om een foto van leerlinge Aya Ouday op Facebook te zetten, omdat ze op de foto een hoofddoek draagt. Dat meldt De Morgen. Op de school geldt een verbod op zichtbare levensbeschouwelijke uitingen. De foto is gemaakt tijdens de zogeheten Youca Action-day. Dat […]
 • WAD: overleven op de grens van water en land
  Grijze en gewone zeehonden, grote sterns, eidereenden, bergeenden, slechtvalken, maar ook organismen van microscopisch formaat tonen de schoonheid en diversiteit van de Waddenzee. Vijf jaar lang filmde Smit met zijn crew ruim 500 uur beeldschone en indringende beelden in dit Unesco werelderfgoed. De natuurdocumentaire ‘WAD’ is een ode aan het Waddengebied.
 • ZML over boeren en hun stikstof
  Ook Arjen Lubach kan er niet omheen en zet op zijn eigen wijze uiteen hoe het zit met de stikstof waar de boeren het zo benauwd van krijgen Helderderp dan via/dankzij #zondagmetlubach kun je het amper krijgen #stikstof — Cornald Maas (@cornaldm) October 20, 2019
 • Bronzen Uil
  De wekker geeft 02.43 uur aan. Zo zachtjes mogelijk sluip ik over de gang, langs Jobs kamer – het knakken van mijn enkels kan hem al wakker maken. Twee trappen af, op de tast de woonkamer in. Waar is die uil? Het bronzen beeldje staat waar ik het gisteravond heb achtergelaten: op het dressoir. Dat […]
 • Groene partijen lijken historische winst te boeken in Zwitserland
  De drie grootste partijen waaronder de uiterst rechtse SVP hebben steun van de kiezers verloren. Het aantal stemmen op de Groenen daarentegen is verdubbeld, volgens de eerste projecties na het sluiten van de stembussen voor een nieuw parlement. De Groenen zouden op 12,6 procent uitkomen. Het betekent dat de partij groter is dan de christendemocratische […]

Politiek – Wel.nl

21 oktober 2019

Minder lezen, Meer weten.
 • Brexit: twee brieven van Boris en veel vragen
  20 oktober 2019
  Omdat hij zijn Brexit-voorstel er gisteren niet aangenomen kreeg door het parlement was Boris Johnson verplicht om voor 11 uur ´s avonds een nederige brief te schrijven aan het gehate Brussel, met een zoveelste verzoek om uitstel. Er was een wet aangenomen waarin dat staat en zelfs de tekst van de brief stond in de […]
 • Nieuw uitstel: ook vandaag lukte het Boris niet de Brexit er door te krijgen
  19 oktober 2019
  Het zou de dag van de waarheid zijn, er op of er onder voor Brexit. Maar het werd noch erop, noch er onder. Een motie van een twijfelend parlementslid, Oliver Letwin, vroeg om eerst de hele wet aan het parlement voor te leggen, voor het Lagerhuis daarover zijn oordeel moet geven. De vrees was dat […]
 • Dit is niet Trump en het gaat over Yogabroekjes
  19 oktober 2019
  Op Times Square midden in New York hangt een reclamebord waarop te zien is hoe Donald Trump in de houdgreep wordt gehouden. Een politieke advertentie? De schijn bedriegt: de advertentie komt van een producent van Yoga-broekjes en de man blijkt niet Donald Trump, maar iemand die daar sprekend op lijkt, terwijl photoshop heeft geholpen om […]
 • Trump weet opnieuw niet waar hij het over heeft: blunder bij vrouwelijke astronauten
  19 oktober 2019
  Het is niet de eerste keer dat Donald Trump zich slecht voorbereidt op een gesprek of niet weet waar hij het precies over heeft. Meestal laten zijn gesprekspartners de pijnlijke missers passeren. Zo niet, de vrouwelijke astronauten die momenteel in ruimtestation ISS verblijven. Christina Koch en Jessica Meir vervingen samen een kapotte batterijlader. Het was […]
 • Carola Schouten: ´Ik heb geen partner nodig om mijn leven invulling te geven. Dat lukt mij zelf wel.´
  18 oktober 2019
  Ze is een van de populairste ministers en staat door de acties van de boeren in de frontlinie. Carola Schouten liet zich in mei uitgebreid en eerlijk interviewen door Volkskrant Magazine, inclusief glamourfoto´s. (Hier niet te zien: copyright). Ze blijkt in het eerlijke interview een echte calvinist die zeer streng is voor zichzelf. ¨Ik ben […]
 • Bom uit Nederlandse F16 doodde zeker 70 Irakese burgers
  18 oktober 2019
  Een Nederlandse F-16 heeft in 2015 in Irak een bom afgevuurd waardoor zeventig doden en rond de honderd gewonden zijn gevallen. In de nacht van 2 op 3 juni bombardeerde het Nederlandse gevechtsvliegtuig een bommenfabriek van Islamitische Staat (IS) in de Noord-Irakese stad Hawija. De explosie en de reeks vervolgexplosies leidden onder meer tot zoveel […]
 • In een jaar kan veel veranderen
  18 oktober 2019
  Trump vs. Trump: Kurds Edition pic.twitter.com/eqMMwNWtlg — The Daily Show (@TheDailyShow) October 17, 2019
 • Brexitdeal is rond!
  17 oktober 2019
  Het wonder is geschied. Onderhandelaars van de Europese Commissie en het Verenigd Koninkrijk hebben na jarenlange onderhandelingen overeenstemming bereikt over een brexitdeal. “Dit is absoluut een doorbraak”, zegt politiek verslaggever voor RTL Fons Lambie. “Tegelijkertijd is dit een principeakkoord, een onderhandelaarsdeal. Nu moet blijken of voldoende steun is in het Verenigd Koninkrijk en bij de […]

Joop

 • Belgische school zet foto leerlinge niet op Facebook omdat ze hoofddoek draagt
  De Da Vinci Campus, een middelbare school in het Belgische Ronse, weigert om een foto van leerlinge Aya Ouday op Facebook te zetten, omdat ze op de foto een hoofddoek draagt. Dat meldt De Morgen. Op de school geldt een verbod op zichtbare levensbeschouwelijke uitingen. De foto is gemaakt tijdens de zogeheten Youca Action-day. Dat […]
 • WAD: overleven op de grens van water en land
  Grijze en gewone zeehonden, grote sterns, eidereenden, bergeenden, slechtvalken, maar ook organismen van microscopisch formaat tonen de schoonheid en diversiteit van de Waddenzee. Vijf jaar lang filmde Smit met zijn crew ruim 500 uur beeldschone en indringende beelden in dit Unesco werelderfgoed. De natuurdocumentaire ‘WAD’ is een ode aan het Waddengebied.
 • ZML over boeren en hun stikstof
  Ook Arjen Lubach kan er niet omheen en zet op zijn eigen wijze uiteen hoe het zit met de stikstof waar de boeren het zo benauwd van krijgen Helderderp dan via/dankzij #zondagmetlubach kun je het amper krijgen #stikstof — Cornald Maas (@cornaldm) October 20, 2019
 • Bronzen Uil
  De wekker geeft 02.43 uur aan. Zo zachtjes mogelijk sluip ik over de gang, langs Jobs kamer – het knakken van mijn enkels kan hem al wakker maken. Twee trappen af, op de tast de woonkamer in. Waar is die uil? Het bronzen beeldje staat waar ik het gisteravond heb achtergelaten: op het dressoir. Dat […]
 • Groene partijen lijken historische winst te boeken in Zwitserland
  De drie grootste partijen waaronder de uiterst rechtse SVP hebben steun van de kiezers verloren. Het aantal stemmen op de Groenen daarentegen is verdubbeld, volgens de eerste projecties na het sluiten van de stembussen voor een nieuw parlement. De Groenen zouden op 12,6 procent uitkomen. Het betekent dat de partij groter is dan de christendemocratische […]

 • [boek] De kunst van het ongelukkig zijn
  'We spoelden de mystiek, spiritualiteit en zingeving van het christendom weg om het modieuze mindfulness, afkomstig uit het boeddhisme, te omarmen.'
 • 1760 Britse milieuactivisten gearresteerd
  De Britse politie heeft na twee actieweken van Extinction Rebellion al meer dan 1760 aanhoudingen verricht in Londen. De lokale autoriteiten hebben de acties verboden.
 • Extreem-rechtse Turken belagen Koerden
  Aanhangers van de Grijze Wolven hebben woensdagavond in Rotterdam een groep demonstrerende Koerden dusdanig geprovoceerd dat er vechtpartijen ontstonden.
 • ‘Stikstofbeleid gebouwd op drijfzand’
  De stikstofberekeningen en -modellen zijn zo onzeker dat je er geen beleid op moet willen baseren. Dat zeggen verschillende wetenschappers en juridisch deskundigen die deelnamen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer.
 • Boeren: ‘Kabinet uit op een burgeroorlog’
  Binnen korte tijd kwamen wederom tienduizenden agrariërs bijeen op een bomvol Malieveld uit protest tegen het stikstofbeleid. Tientallen tractoren blokkeerden wegen in het centrum van Den Haag.

vrij links

Stichting Vrij Links heeft ten doel het debat over progressieve, vrijzinnige, linkse waarden, in en buiten Nederland, te faciliteren en te stimuleren omdat deze ondervertegenwoordigd zijn in het maatschappelijke en politieke domein, opdat mensen zich hierin kunnen herkennen, hierbij kunnen aanhaken en de linkse politiek kunnen helpen aanscherpen en verstevigen.

Vrij Links

konfrontatie

  Geen feed gevonden

Login om te antwoorden