Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

na de verkiezingen.

Dat mensen boos zijn is duidelijk, boos genoeg om op Thierry Baudet te stemmen. Wat er met hun stem gaat gebeuren is volstrekt onduidelijk. Forum voor Democratie is een nauwelijks uitgekristalliseerde partij. Wat ze in de provincie willen is volslagen onbekend. Het enige wat we weten is dat ze fel gekant zijn tegen de komst van windmolens en zonneparken, want ze ontkennen de klimaatverandering en daarmee spreken ze de wetenschap tegen. Hun gedrag lijkt op dat van een zware roker die met COPD naar de longarts gaat. De longarts raad hem aan te stoppen met roken. Hij doet dat niet, want het komt niet van het roken vind hij, hij vraagt het daarom een second opinion aan. Deze longarts zegt hetzelfde. Hij vraagt het ook aan een derde en vierde longarts die allemaal hetzelfde zeggen. De conclusie die hij trekt: "Longartsen zijn niet goed opgeleid en ondeskundig." Hij rookt dus gewoon door!
We kunnen wel afgeven op Forum voor Democratie, maar dat is alleen koren op hun molen. We kunnen beter de vraag stellen waarom stemden mensen op Forum voor Democratie Maurice de Hondt onderzocht welke krant Forum voor Democratie stemmers lezen. Forum voor Democratie stemmers lezen bij vooral de Telegraaf. Dat is nu net de enige krant die vol de klimaatverandering ontkent en mensen bang maakt voor de kosten en gevolgen van de klimaatmaatregelen. De berichtgeving van de Telegraaf schuurde nogal eens met de waarheid Het is dus niet Thierry Baudet die gewonnen heeft, maar de Telegraaf. Nu is de Telegraaf doende om alle tegenstand tegen Thierry Baudet op te kloppen. Ze horen en zien overal doodsbedreigingen in en fascistische beschuldigingen en leggen daar het vergrootglas op. Het begint met een onverstaanbaar filmpje waarvan de Telegraaf zegt Dat iemand zegt "’Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf" Ik heb het filmpje 4 of 5 keer beluisterd maar kan het er niet goed uithalen. De bron van het filmpje is niet onverdacht. Het zou niet verbazen als het in scene is gezet. De kop boven het verhaal Doodsbedreigingen tegen Baudet. Zo wordt dus een onduidelijk verhaal buitenproportioneel opgeblazen. Inmiddels door Rutte overgenomen met :"Premier Mark Rutte mengt zich hoogstpersoonlijk in de haatcampagne tegen Forum voor Democratie. Inmiddels is dus één anonieme onherkenbare vrouw die meeliep in een anti-discriminatie demonstratie, die jaarlijks plaatvind uitgegroeid tot een haatcampagne. Als je dat afzet tegen alle doodsbedreigingen aan links dan is deze reactie minstens disportioneel. De vele oproepen tot geweld door rechts worden voor het gemak vergeten. De oproepen tot verkrachting "Daar moet een piemel in", en de haatcampagne tegen moslims, waadoor daadwerkelijk slachtoffers zijn gevallen worden voor het gemak even vergeten.   Handig is een dergelijke leuze niet. Laten we kiezen voor een meer humorvolle en originele vormen om onze afkeuring te laten blijken. Nu loopt rechts er weer al een stel geslagen martelaren mee weg. Ze zien weerals links is weer aan het demoniseren, net als bij Pim,  straks ontvalt Thierry ons ook nog. Dus onthou je van dit soort gedrag en versterk ons eigen verhaal.


Om het Forum voor Democratie aan te pakken kunnen we duizenden argumenten aandragen. We kunnen de racismekaart trekken, maar de forum stemmers zijn niet racistisch, ook de fascismekaart klopt niet. Die komt als een boemerang terug hun stemmers zijn geen fascisten. Ze zijn ontevreden en banggemaakte burgers, die vrezen voor hun portemonnee, die het gevoel hebben dat ze door de regering Rutte tekort zijn gedaan. Als forum niets aan die ontevredenheid doet of kan doen, dan zijn ze hun stemmers zo kwijt. Het enige wat wij tegenover de huidige ontwikkelingen kunnen zetten is een positief verhaal. We kunnen laten zien dat de omslag naar een duurzame wereld zorgt voor meer werkgelegenheid, een leefbare aarde vooronze [klein]kinderen. We zullen hun angsten moeten wegnemen, niet alleen voor de klimaatkosten, maar ook voor de oplopende zorgkosten en oplopende energierekening en hun angst hun oude dag in armoede te moeten leven door stijgende kosten en een lager of geen pensioen.We moeten meer liefde en saamhorigheid en vrolijkheid en humor in de maatschappij brengen en samen met anderen vooral gewone mensen maar ook met onze vijanden de problemen oplossen. . Dat kan op grote en kleine schaal. Door ons eigen gedrag te veranderen, geen vlees eten, meer te fietsen en de buren te helpen en veel praten, uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, een beetje gelukkig zijn met onze geliefden.


Telegraaf
De Telegraaf, die heeft zijn langste tijd gehad. Dat probleem lost zichzelf op. Forum kan wel de bouw van windmolens vertragen, maar niet de omvorming van de industrie. Als straks de industrie om is, dan gaan zij hun producten promoten. De Telegraaf is een commerciële krant; de eigenaren willen rendement zien. Vroeg of laat verschijnen er reclames voor duurzame producten. Daar wil de Telegraaf van mee snoepen. Dan gaan ze daar ook positiever over schrijven. En hun oplage daalt nu al met de dag. Het bereik onder jongeren is nihil. Hun internetversie is één grote wanhoopspoging om extra geld binnen te hengelen.


Regering
Forum zorgt er voor dat de huidige regering niet snel zal vallen. Nieuwe verkiezingen zijn schadelijk voor alle regeringspartijen. Verkiezingen zijn daarom niet in hun belang en komen er voorlopig dus niet. 

Selectieve verontwaardiging.

Veel mensen maken zich boos over de opgeklopte bedreigingen aan het adres van Thierry Baudet. Veel minder ophef was er toen Sylvana Simons werd bedreigd: "De man uitte zijn bedreigingen via Facebook Messenger. Hij schreef onder meer: ,,Je gaat d’r aan je gaat d’r aan! Dansend op je graf je gaat d’r aan!" en ,,Dood aan s. vieze cultuurhater". Simons viel de afgelopen jaren veelvuldig bedreigingen en scheldkanonnades via internet ten deel. Toen geen grote koppen in de Telegraaf. Op iedere slak wordt nu zout gelegd.

telegraaf 26-3-2019

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Baudets verwees in zijn twintig minuten durende toespraak voortdurend naar de vaderlandse geschiedenis en westerse beschaving die volgens hem door universiteiten, journalisten en bestuurders wordt ondermijnd. Hij sprak van een ‘boreale wereld’, een idee wat staat voor de wens om Europa vooral blank te houden en vaak geassocieerd wordt met het fascistische gedachtegoed.Mussolini (Italiaanse fascistische leider, red.) gebruikte de term ook. De Franse politicus Jean-Marie Le Pen eveneens.

Die specifieke woordkeuze baart zorgen. ,,Ik geloof niet dat Baudet een fascist is en streeft naar een fascistische wereld zoals in de jaren twintig en dertig het geval was, maar tegelijkertijd kun je je ook afvragen: waarom zegt hij dit nou? Waarom houdt hij er zulke enge rassentheorieën op na? Hij wil er iets mee zeggen. Baudet is echt niet stom, hij weet heus wel dat wat hij aanhaalt ook door omstreden politici als Le Pen is gezegd.”

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hij denkt nu te kunnen aansturen op de val van de regering en nieuwe verkiezingen.Hij wil wel praten et de regering, maar dan moet eerst de klimaatwet van tafel. Helaas voor hem was het klimaat  De grote winnaar bij de verkiezingen  GroenLinks, Cu en Partij voor de Dieren boekten winst. De groene partijen hebben samen 22 zetels (D'66 GL CU PvdD) tegen 13 voor forum voor Demagogie. Dan kan forum wel een grote broek aan trekken, om vervolgens zieligte kunnen doen omdat ze hun zin niet krijgen. Maar groen heeft een overtuigende voorsprong. 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
Geen feed gevonden

Publieke Tribune

Socialisme.nu

26 mei 2020

En nog een WordPress site

Doorbraak.eu

26 mei 2020

Joop

 • WHO: Europa moet alert blijven voor snelle tweede coronapiek
  Landen die het aantal coronabesmettingen zien afnemen, moeten niet alleen bezorgd zijn over een tweede golf over een aantal maanden, maar ook over een tweede besmettingspiek die al veel eerder kan plaatsvinden. Dat zei Mike Ryan, de Ierse arts die hoofddirecteur is van het WHO Health Emergency Programma, maandag tijdens een persbijeenkomst. “We kunnen er […]
 • Op naar een genderrevolutie in de geneeskunde
  Zoals kunstenares en hartpatiënt Hella de Jonge een tijdje terug in haar VPRO-documentaire ‘De slag om het vrouwenhart’ al aankaartte, is de medische zorg in Nederland helaas nog niet wat het zou moeten zijn. In de documentaire vraagt ze aandacht voor de ongelijkheid van vrouwen en mannen als het aankomt op diagnosticering en behandeling van […]
 • Aangifte om toeslagenaffaire
 • CDA-Kamerlid tegen samenwerking met Forum in Brabant
  Het CDA-Kamerlid Chris van Dam keert zich in een opiniestuk tegen de samenwerking van zijn partij met Forum voor Democratie in Noord-Brabant. “Waar het CDA in Brabant zich laat kennen door oude katholieke wijsheden als menselijke waardigheid en solidariteit, daar bedient FvD zich van egocentrisme en polarisatie”, schrijft hij. Om die reden is Van Dam […]
 • ‘Zachte sanering’ varkenshouders leidde tot meer vee en vervuiling
  NRC publiceerde afgelopen weekend nieuws over hoe CDA-staatssecretaris Raymond Knops door zijn connecties werd bevoordeeld bij de aankoop van 3500 m2 grond voor zijn landhuis in Limburg. Het was al met al de minst schokkende onthulling in het artikel over de weg van Limburgse varkensstallen naar droomhuizen. Het leek zo’n goed idee: na de varkenspest […]

Politiek – Wel.nl

26 mei 2020

Minder lezen, Meer weten.
 • Topdiplomaat EU: “Wat we nu meemaken, is het einde van de Amerikaanse dominantie”
  25 mei 2020
  Volgens de hoge vertegenwoordiger van de Europese Unie voor buitenlands beleid, Josep Borrell, is het einde van de Amerikaanse dominantie in zicht. “Analisten spreken al langer over het einde van een door Amerika geleid systeem en de komst van een Aziatische eeuw. Het speelt zich nu voor onze ogen af,” klonk het maandag tijdens een […]
 • ‘De Belastingdienst is intern ontploft’
  25 mei 2020
  De mensen van de Belastingdienst zijn er aan gewend dat zij onderzoeken of wij niet deugen. Nu zijn ineens de rollen omgedraaid en wordt strafrechtelijk onderzoek gedaan naar de Belastingdienst. Vorige week dinsdag maakte staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) bekend aangifte te hebben gedaan bij het Openbaar Ministerie. Er zijn serieuze aanwijzingen aanwijzingen dat er in het toeslagendossier ambtsmisdrijven […]
 • Een week eerder in lockdown zou 30.000 doden hebben voorkomen in het VK
  23 mei 2020
  Hoe cruciaal de eerste fase van de coronapandemie is geweest, blijkt uit een berekening van de Britse wetenschapper James Annan. Één week eerder in lockdown zou volgens hem alleen al in het Verenigd Koninkrijk 30.000 mensenlevens hebben gespaard. Doordat premier Boris Johnson het virus in het begin niet zo serieus nam (tot hij zelf ziek […]
 • Minister Kajsa Ollongren openhartig over ziekte: “Ik moest mezelf voortslepen”
  23 mei 2020
  Minister Kajsa Ollongren is na een afwezigheid van bijna een half jaar weer teruggekeerd op haar post. In het AD vertelt de D66’er open over haar ziekte. “Ik moest mezelf voortslepen: op wilskracht lukte het net, maar dat was het dan ook.’’ Sinds april is Ollongren weer aan de slag als minister van Binnenlandse Zaken. […]
 • Ex-VVD’er Van Haga sluit zich aan bij Forum voor Democratie
  22 mei 2020
  Hij moest bij de VVD weg omdat hij als huisjesmelker het niet zo nauw nam met de regels. Maar dat is voor Forum voor Democratie geen bezwaar: Wybren van Haga heeft zich vrijdag aangesloten bij Forum voor Democratie. „Het is een fantastische partij. Het zijn allemaal fatsoenlijke mensen. Thierry Baudet en ik werken al enige […]
 • Is Trump positief of negatief, qua test?
  22 mei 2020
  Moeilijk, om uit te leggen hoe een test uitvalt. I tested very positively (alt take) pic.twitter.com/krywW3vDjl — Sarah Cooper (@sarahcpr) May 21, 2020
 • Koning liet belastingbetaler opdraaien voor zijn privé-inboedel
  21 mei 2020
  Koning Willem-Alexander heeft geen rekening gekregen van de overheid voor de inrichting van zijn privévertrekken in Paleis Huis ten Bosch. Wel mocht hij het interieur kiezen. Dat blijkt uit een woensdag aan NRC verstuurde brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken. De koning krijgt jaarlijks 5 miljoen – naast zijn salaris – voor meubels, etc. Vandaar dat […]
 • ‘Trump wordt bij de verkiezingen verpletterend verslagen’
  21 mei 2020
  De blakend gezonde economie was de enige troefkaart voor Trump als hij in november wil worden herkozen. Diezelfde economie zal nu zijn ondergang worden. Dat voorspelt het verkiezingsmodel van de Universiteit van Oxford. Dat model heeft het bijna altijd bij het juiste eind, als het gaat om het voorspellen wie de meeste stemmen krijgt (De […]

Joop

 • WHO: Europa moet alert blijven voor snelle tweede coronapiek
  Landen die het aantal coronabesmettingen zien afnemen, moeten niet alleen bezorgd zijn over een tweede golf over een aantal maanden, maar ook over een tweede besmettingspiek die al veel eerder kan plaatsvinden. Dat zei Mike Ryan, de Ierse arts die hoofddirecteur is van het WHO Health Emergency Programma, maandag tijdens een persbijeenkomst. “We kunnen er […]
 • Op naar een genderrevolutie in de geneeskunde
  Zoals kunstenares en hartpatiënt Hella de Jonge een tijdje terug in haar VPRO-documentaire ‘De slag om het vrouwenhart’ al aankaartte, is de medische zorg in Nederland helaas nog niet wat het zou moeten zijn. In de documentaire vraagt ze aandacht voor de ongelijkheid van vrouwen en mannen als het aankomt op diagnosticering en behandeling van […]
 • Aangifte om toeslagenaffaire
 • CDA-Kamerlid tegen samenwerking met Forum in Brabant
  Het CDA-Kamerlid Chris van Dam keert zich in een opiniestuk tegen de samenwerking van zijn partij met Forum voor Democratie in Noord-Brabant. “Waar het CDA in Brabant zich laat kennen door oude katholieke wijsheden als menselijke waardigheid en solidariteit, daar bedient FvD zich van egocentrisme en polarisatie”, schrijft hij. Om die reden is Van Dam […]
 • ‘Zachte sanering’ varkenshouders leidde tot meer vee en vervuiling
  NRC publiceerde afgelopen weekend nieuws over hoe CDA-staatssecretaris Raymond Knops door zijn connecties werd bevoordeeld bij de aankoop van 3500 m2 grond voor zijn landhuis in Limburg. Het was al met al de minst schokkende onthulling in het artikel over de weg van Limburgse varkensstallen naar droomhuizen. Het leek zo’n goed idee: na de varkenspest […]

 • Rechtbank geeft groen licht voor 5G
  Van de rechtbank in Den Haag mag het 5G-netwerk landelijk worden uitgerold in Nederland. Een stichting heeft het kort geding hierover tegen de Nederlandse staat verloren.
 • Pleidooi voor onderzoek naar coronabeleid
  De organisatie Meer Democratie roept op een petitie te ondertekenen voor een parlementaire enquête over het coronabeleid.
 • Turkse minaretten spelen Bella Ciao
  Het Italiaanse strijdlied Bella Ciao dat in de Tweede Wereldoorlog veel werd gezongen, klonk donderdag onverwachts uit de minaretten in de Turkse stad Izmir.
 • Nerts besmet man met coronavirus
  Het is aannemelijk dat er een besmetting met het coronavirus heeft plaatsgevonden van nerts op mens, schrijft minister Schouten van Landbouw aan de leden van de Tweede Kamer.
 • Actiegroep filmt vossen in nertsenkooi
  Dierenactivisten hebben op nertsenfarm Selten in Wilbertoord vossen aangetroffen die voor bont worden gehouden. Het houden van vossen voor bont is in Nederland al sinds 2008 verboden.

vrij links

Stichting Vrij Links heeft ten doel het debat over progressieve, vrijzinnige, linkse waarden, in en buiten Nederland, te faciliteren en te stimuleren omdat deze ondervertegenwoordigd zijn in het maatschappelijke en politieke domein, opdat mensen zich hierin kunnen herkennen, hierbij kunnen aanhaken en de linkse politiek kunnen helpen aanscherpen en verstevigen.

Vrij Links

konfrontatie

  Geen feed gevonden