Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Veel mensen stemden op Forum voor Democratie uit angst. De angst voor hoge klimaatkosten bliezen ze buiten proportioneel op, evenals de angst voor de Islam. Wie naar het feitelijke gedrag kijkt van Forum voor Democratie ziet een partij die een keihard kapitalisme voorstaat. Ze stemden voor meer marktwerking in de zorg. Ziekenhuizen mogen in hun visie winst maken en die winst uitkeren aan hun investeerders. Ze stemden voor verlaging van de huurtoeslag. Met slachtoffers van misdrijven houden ze op geen enkele manier rekening. Op de dag van de aanslag in Utrecht gingen zij niet alleen door met hun campagne, ze probeerden er ook nog een slaatje uit te slaan. Bij het kamerdebat over Anne Faber hielden ze op geen enkele manier rekening met de aanwezige nabestaanden. Deze verlieten dan ook de zaal omdat ze het niet meer konden aanhoren. 

Over de Groningers met hun instortende huizen denken ze ook niet zachtzinnig. Natuurlijk moeten de huizen verstevigd worden, maar de gasbel is nog niet uitgeput, die willen ze gewoon leegpompen. 

Vaak zeggen ze het één, maar stemmen iets heel anders, zoals het pleidooi van Baudet in het RTL-debat nog voor een investering van 10 miljard in het onderwijs. In de ­Kamer stemde hij tegen het verlagen van de werkdruk en tegen het verhogen van de ­salarissen in het primair onderwijs.

Forum voor Democratie is een echte asfalt en vliegpartij. Ze willen een verbreding van de A2 van Weert tot Amsterdam, uitbreiding van Schiphol en de aanleg van vliegveld lelystad. Met Forum voor Democratie verdwijnt in vrijwel heel Nederland alle rust. De geluidsoverlast van vliegverkeer neemt onrustbarend toe.

Over onderwijs en vrouwen in het onderwijs denken ze ook op een hele bijzondere manier. Niet erg vrouwvriendelijk getuige onderstaande tweet

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

‘De Valse Piano van Baudet’: nieuwe website met informatie tegen gevaarlijk fenomeen FvD

Onder de naam ‘De Valse Piano van Baudet’ lanceerde een groepje onderzoekers en activisten v een website over Forum voor Democratie: https://valsepianobaudet.noblogs.org/. De website brengt de opvattingen, organisatie en werkwijze van Baudet en zijn beweging in kaart, analyseert deze en volgt op kritische wijze de ontwikkelingen rond deze extreemrechtse partij. De verschafte informatie is nadrukkelijk bedoeld om zowel de kritische meningsvorming rond en tegenover Baudet te versterken, en de strijd tegen de verdere opkomst van het Forum voor Democratie van inhoudelijke wapens te helpen voorzien.

Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie zijn de afgelopen tijd snel in opkomst, en dat is een gevaarlijke ontwikkeling. Het betreft hier een partij en haar leider die extreemrechts gedachtegoed verspreiden, racisme en minachting van vrouwen uitdragen, haat tegen links uitstralen en de klimaatcrisis van tafel vegen. Ze doen dit alles in een verhaal waarin ze beweren voor democratie en tegen ‘de elite’ te zijn, terwijl ze intussen een autoritaire politiek uitdragen waarin het al bijna gewoonte is om tot het ontslag van critici op te roepen.

De website bevat uitgebreide informatie over het gedachtegoed van Forum voor Democratie, waaronder een analyse van het stemgedrag in de Tweede Kamer, strategie, organisatie en connecties met bijvoorbeeld openlijk extreemrechtse groepen en internationale partners. Dit alles is gebaseerd op doorlopend onderzoekwerk, op basis van bijvoorbeeld nieuwsberichten en achtergrondartikelen, waar naar veelvuldig wordt gelinkt.

‘De Valse Piano van Baudet’ werd kort voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maartgelanceerd. Forum voor Democratie deed alleen in Amsterdam zelfstandig mee, waar de kandidatenlijst werd aangevoerd door Annebel Nanninga. De website zet een hele reeks uitspraken en tweets van Nanninga op een rij, waarin overduidelijk racisme, moslimhaat en antisemitisme naar voren komen.Ze is nu fractievoorzitter van een driekoppige FvD fractie, is gekozen als statenlid van de provinciale staten in Noord Holland en zit in de 1e kamer

Uiteraard zullen de onderzoekers de ontwikkelingen rond Forum voor Democratie op de voet blijven volgen en de website blijven aanvullen met nieuwe berichten en analyses.

Eenoverzicht van de meest recente berichten:

De Valse Piano Van Baudet

Het ware gezicht van Forum voor Democratie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Dat Elise Zeeland vertrekt naar Shell zegt ons vooral iets over Shell. Shell is een olieboer op wereldschaal. Zij zien door de wereldwijde maatregelen tegen de klimaatverandering hun markt veranderen en zullen mee moeten veranderen. Dat vraagt ook om personeel wat die verandering vorm kan geven. Het Forum kan wel proberen om deze verandering tegen te houden, maar deze omwenteling is niet tegen te houden. Baudet rekende ons voor dat onze invloed klein is. Grote bedrijven werken keihard voor om in deze nieuwe wereld te overleven. In Duitsland wordt in totaal 14 miljard euro geïnvesteerd. Zo wordt de Volkswagen-fabriek in Zwickau omgebouwd tot een productiefaciliteit voor elektrische auto’s. Daarmee is ongeveer 1 miljard euro gemoeid. Op de Technische universiteiten wordt keihard gewerkt aan nieuwe technieken. Dan kunnen we in ons kleine landje wel dwarsliggen, maar daarmee snijden we onszelf in de vingers. Doordat we te laat meegingen met windenergie. Is de windmolenindustrie vooral in Denemarken uitgegroeid en miste wij de boot. Straks moeten we dure energie uit het buitenland importeren en zitten we hier met torenhoge energieprijzen en slecht geïsoleerde huizen.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nu het Forum de staten binnenstroomt wordt pas duidelijk wat zij willen. Voor de energietransitie moet in de provincies veel werk verzet worden. Het forum ontkent de klimaatverandering en wil op dat punt geen compromissen sluiten. Geen windmolens en zonneparken dus. Maar daarmee ook geen deelname aan de provinciebesturen. Ook vanuit tactisch oogpunt komt hen dat beter uit. Dan kunnen ze blijven zeggen dat alle partijen links zijn en de agenda van GroenLinks uitvoeren. Zo hopen ze in 2021 een riant entree in de 2e kamer te forceren. Per slot is klimaatontkenning een speerpunt van het Forum.

Groningen
De Groningse Statenfractie van Forum wil doorgaan met de gaswinning.

Onderwijs
Voor het Forum is iedereen en alles links. Ze zeggen van zichzelf dat ze een middenpartij zijn. In hun visie zijn de VVD en het CDA links. In het onderwijs is sprake van structurele linkse indoctrinatie. Daarom stelden ze een meldpunt in waar linkse leraren kunnen worden aangegeven.