Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Meedoen met Extinction Rebellion

 

Wil je voor jezelf ontdekken hoe leuk geweldloze burgerlijke ongehoorzaamheid is? Genoeg mogelijkheden tijdens de International Rebellion de komende weken. Hieronder een overzicht met de details voor zover ze nu bekend zijn. Hou vooral de evenementen en onze website in de gaten voor de precieze details. https://extinctionrebellion.nl/irw/

 
 

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Telegraafomroep PowNed wordt waarschijnlijk van de zender gehaald. Het ledenaantal van PowNed is fors gedaald
van 150.000 tot 25.000 leden. Hun smoes: "Het ledencriterium is niet meer van deze tijd. Mensen worden niet meer graag lid. Zelfs de VVD heeft maar iets van 25.000 leden, aldus Weesie. Ondertussen is het ook maar de vraag of WNL het haalt. Feit is dat mensen niet graag naar rechtse betweters kijken. Ook de show van Jensen wordt door RTL geschrapt. Bij RTL kijken ze niet naar ledenaantallen, maar naar kijkcijfers. Die zijn voor een commerciële omroep belangrijk.
Ook de Telegraaf krant gaat slecht: de krant raakt 8 procent van de betaalde oplage in 2017 ten opzichte van het jaar daarvoor kwijt en 43 procent in de laatste tien jaar. De oplage slonk naar 353.000 in 2000 was dat nog 782.000. Zelfs de gratis krant Metro zag de oplage afgelopen jaar fors afnemen van 397.913 naar 267.158. Kortom mensen zijn het rechtse geluid meer dan beu.

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Het Forum voor Democratie hebben stemde vóór een motie om het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM) op te zeggen. Het EVRM is een verdrag waarin de mensen- en burgerrechten van Europese burgers worden geregeld. Het verdrag is bindend voor alle lidstaten van de Raad van Europa (niet van de EU, zoals her en der beweerd wordt). In het EVRM wordt o.a. bepaald dat niemand zonder eerlijk proces veroordeeld kan worden. Ook verbiedt het EVRM de toepassing van de doodstraf en het opleggen van dwangarbeid. In Nederland heeft het EVRM directe werking, wat betekent dat de rechter alle wetgeving en bestuur aan het EVRM moet toetsen.