Webgids

Webgids

De meest linkse gids van Nederland, met verwijzingen en omschrijvingen van en naar linkse websites en aktiviteiten van linkse groepen op internet.

Met deze website willen we informatie geven over allerlei zaken die te maken hebben met neoliberale globalisering.

Grenzeloos is een linkse, radicale, ondogmatische website. Grenzeloos staat voor ecosocialisme, voor democratie, en feminisme

Libertaire Orde is de voortzetting van het ASweblog. 

Alleen het echte socialisme biedt de volkeren op de wereld toekomstperspectief. Het imperialistisch wereldsysteem schudt op haar grondvesten, het heeft zich verstrikt in tegenstellingen die het niet op kan lossen.

Schone Kleren Campagne gaat voor een wereld waar alleen kleding te koop is die onder goede arbeids-omstandigheden is gemaakt.

In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep Kick Out Zwarte Piet in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet. Kom in actie! Kick Out Zwarte Piet (KOZP)…

Deze website is een initiatief om een eerlijk en zo breed mogelijk perspectief te bieden op het anarchisme en de veelzijdigheid van de anarchistische beweging - zowel actueel als historisch.

Op Republiek Allochtonië doen we verslag van de langlopende maatschappelijke discussie die we in Nederland voeren over 'het integratievraagstuk'. We besteden relatief veel aandacht aan achtergronden, feiten, onderzoek en aan meningen die in de reguliere media minder vaak gehoord worden.

Bent u het ook zo zat dat er in Nederland amper meer linkse media zijn?

Dit is een website van en voor antifascisten in Noord-Brabant. Op dit moment zijn in deze provincie een tweetal AFA-initiatieven: AFA Eindhoven en AFA Tilburg. Beiden zijn betrokken bij deze website.

De Vrije Bond is een verzameling van mensen die streven naar een samenleving zonder hierarchieën, zonder onderdrukking en uitbuiting van mensen en dieren en zonder uitputting van het milieu. Een anarchistische samenleving, waarin op basis van gelijkheid met elkaar wordt omgegaan.

BOEKENWINKEL OPSTAND!

Laatzenietlopen.nl is een website die zich richt op protestacties tegen extreemrechtse demonstraties, in het bijzonder die van de NVU en PEGIDA Nederland.

Stichting Milieu Centraal heeft ten doel het uit eigen initiatief (en op aanvraag) beschikbaar stellen van onafhankelijke en praktische informatie over milieu en energie.

Joke Kaviaar is onafhankelijk: geen lid van enig organisatie of partij. Joke Kaviaar zoekt wel regelmatig samenwerking met individuen en organisaties.

De Figurant is een online praatprogramma op defigurant.TV voor mensen die een kritische insteek missen in de reguliere, mainstream media.

Een ander Joods geluid vóór Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld

Samen voor meer feminisme in de wereld. Kijk hoe jij kan helpen! Steun vrouwenrechten. speciale initiatieven. nieuws en publicaties. Vrouwenfondsen. Services: subsidie, begeleiding, steun, vrouwenfondsen.

Wij Zijn Hier is een groep vluchtelingen in Amsterdam die vanuit de Nederlandse overheid geen onderdak krijgt maar ook niet mag werken en dus op straat zou moeten leven. De groep heeft besloten de onmenselijke situatie waarin zij leven zichtbaar te maken.

Powered by SobiPro