Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

ok boomerBoomer is het synoniem voor mensen met een achterhaald, conservatief gedachtegoed. Ze hebben het nog over krakers, terwijl ze niet beseffen dat kraken vooral voorkwam in de jaren 70 van de vorige eeuw. 40 jaar geleden dus en dat de krakers van toen inmiddels rond de 60 zijn en deels zelfs al met pensioen. Mensen die denken dat alles hetzelfde blijft en niet beseffen dat de klimaatcrisis onafwendbaar is als we niets doen. Hun verweer, gewoon ontkennen, zoals ze ook ontkennen dat er een verband is tussen longkanker en roken, omdat ze toevallig ooit hebben gehoord van een bejaarde die rookt en wel 80 is geworden. Hun nieuwsbron is de Telegraaf en de onzin die ze op internet vinden. Goed beschouwd zijn het mensen die het niet meer lukt om met de tijd mee te gaan en angstig zijn voor verandering en de toekomst. Elektrische auto's? Ik heb toch geen geld voor een Tesla! Ze kunnen zich niet voorstellen dat elektrische auto's straks veel goedkoper zijn dan nu. Dat ze dan kunnen rijden op goedkope stroom opgewekt via eigen zonnepanelen. Dat ze niet langer woekerprijzen moeten betalen bij de benzinepomp. Ze zien door hun angst voor verandering overal negatieve spookbeelden. Gevoed door figuren als Wilders en Baudet en een hun lijfblad de Telegraaf. De Telegraaf blijkt zeer bedreven in het in stand houden van verouderde steriotype mensbeelden. Ouderen lopen allang niet meer in grote getale met een rollator of een wandelstok. Toch staat er altijd bij een artikel over ouderen een dergelijke foto. Beeldmanipulatie daar zijn ze bij de Telegraaf erg goed in. Ze hebben vaak de keuze uit duizenden foto's, maar bij linkse politici kiezen ze steevast een foto waar hij of zij uiterst onvriendelijk op staat. Bij rechtse politici werkt dat juist andersom. Niet alleen met foto's manipuleren ze de mening van mensen, ook in hun berichtgeving. Uit onvermogen kunnen boomers alleen op de rem staan. Zure berichtgeving dus, maar nee, zij noemen de volkskrant de azijnbode, maar zelf zijn ze de Telezuur

schermprint Telegraaf

 

Een beetje zielig zijn boomers wel. De jongeren die de wereld willen veranderen krijgen de overhand en de boomers hobbelen er tegenstribbelend achteraan

Login om te antwoorden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

laurah het kalifaatmeisje

Extreem-rechts Nederland incusief de Telegraaf spreekt er schande van dat in het programma mensen met M Laura H aan het woord komt.Als je zoals de Telegraaf als kop hebt Jihad-bruid gelabeld als slachtoffer: waarom toch? Dan wordt het tijd dat je je journalistieke werk doet en deze vraag beantwoord. Dat doet extreem rechts niet. Ze blijven liever hangen in hun vooroordelen zoals in een aantal tweets verwoord: IS wreekt dood Al-Baghdadi door onthoofden gijzelaars https://telegraaf.nl/nieuws/1897599987/is-wreekt-dood-al-baghdadi-door-onthoofden-gijzelaars/?utm_source=t.co… En wat doet Nederland?#MensenmetM #NPO doet met Kerst een uitzending met #LauraH ISer met krokodillentranen! SCHANDE dat we belasting betalen voor zo’n omroep! OPHEFFEN!

 

Nieuwsgierig naar het interview met Laura H het toch maar eens teruggeluisterd. Mijn hemel, minder kritische vragen waren niet te stellen! Aan iemand die de doodstraf verdient!

-Dat klopt trouwens wel, maar thierry Baudet kreeg ook geen kritische vragen-

Wanneer je je vooroordelen laat vervallen en je iets meer verdiept in de gebeurtenissen rond Laura h ontdek je dat zij slachtoffer is en geen dader. Maar extreem-rechts heeft slechts aandacht voor haar eigen bubble-denken en vooringenomenheid. En natuurlijk, hun vooroordelen staan niet ter discussie. 
Thomas Rueb volgde Laura's spoor tot in Irak. Hij recon­strueerde haar bekering, ijzingwekkende leven in het kalifaat en haar met vragen omgeven terugkeer. Dit is het verhaal van een meisje dat haar geluk zocht in een nachtmerrie. Van een vader die alles doet voor zijn kind. En van een land dat worstelt met de vraag: wanneer ben je een terrorist?

 

Bestel het boek: laurah het kalifaatmeisje

Login om te antwoorden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

LAAT ZE ZELF VERTREKKEN

Wat zijn dat voor een mensen
in dit Hollandse moeras?
Met hun wetten en hun grenzen
om hun veels te groene gras

Ze kennen geen ellende
want ellende, dat zijn zij
Voor wie vlucht en aan komt rennen
maken zij geen plekkie vrij!

Laat ze zelf vertrekken - die de mensenrechten schenden
Laat ze zelf verrekken - met de hele bak ellende

Ja, ze weten toch zo goed
hoe een bange arme donder
dit land verlaten moet
voor hun eigen wereld orde

Rot maar op, ga maar retour,
anders sluiten we je op
want we geven echt geen moer
om je, we geven je wel een schop!

Laat ze zelf vertrekken - die de mensenrechten schenden
Laat ze zelf verrekken - met de hele bak ellende

En wat is nou die moraal
waarmee ministers leuren?
Het is voor ons allemaal
Nou, dat is me toch terreur, he?

Dus wij roepen 'Laat ze blijven!'
want we zijn het meer dan zat
Ondervind maar aan den lijve
Zo een trap onder je gat!

Laat ze zelf vertrekken - die de mensenrechten schenden
Laat ze zelf verrekken - met de hele bak ellende

meer video's.

 

Login om te antwoorden

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

mediaRechts loopt steeds maar te klagen over het gebrek aan media-aandacht. Ze poogt daarom zelfs een nieuwe omroep op te richten. Wie het medialandschap bestudeerd ziet dat de rechtse media ruim overheersen. Als je afgaat op de Telegraaf, omroep WNL en partijen als Forum voor Democratie, dan geloof je misschien dat ‘links’ oppermachtig is – in ieder geval in de media en op de universiteiten. Maar dit is klinkklare nonsens.  de grootste krant is de extreemrechtse Telegraaf met 2 satelietomroepen in het omroepbestel: WNL en PowNed. Die trekken maar weinig kijkers en zijn niet om aan te zien. De aktualiteitsrubriek éénvandaag is behoorlijk rechs de actualiteitsrubrieken op radio 1 zijn ook zondermeer rechts; vooral het radiojournaal; bij de late avond talkshows zien we vooral het Telegraafnieuws en Telegraafdeskundigen overheersen.Voor linkse kranten moeten we uitwijken naar het buitenland; zo kent Duitsland Die Tageszeizung , Frankrijk Le Liberation en België DeMorgen.

Ook op internet is Links slecht vertegenwoordigd. Maar goed rechts plaatst zichzelf tegenwoordig zover naar rechts dat ze zelfs de VVD al links vinden. Vanuit dat perspectief gezien is er inderdaad veel links. Toch moeten we bedenken dat links echt iets anders is. Behoefte aan nog meer rechtse media? NEE BEBEDANKT. Meer linkse media? JA GRAAG. Dat zullen we wel zelf moeten doen! Internet meer pakken als platform bijvoorbeeld. Nu is dat stevig in handen van rechts en vooral rechtse trollen, die sterk zijn in het verspreiden van rommelnieuws en onwaarheden. 

Login om te antwoorden